wyszukiwanie zaawansowane
1 » RODO, Polityka prywatności2

RODO, Polityka prywatności

 

INFORMACJE DOTYCZĄCE PRZETWARZANIA TWOICH DANYCH OSOBOWYCH w FIRMIE CW-P

Od 25 maja 2018 roku obowiązuje ogólne rozporządzenie w sprawie danych osobowych (zwane dalej jako "RODO”). W związku z tym przedstawiamy poniżej dokładne informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych klientów sklepu CW-P.pl.

 

1. Informacja o Administratorze Danych:

Administratorem Twoich danych jest CW-P S.C. Wojciech Proczkowski, Cezary Proczkowski z siedzibą w Warszawie, ul. Hery 23, 01-497 Warszawa, NIP: 1180985735, REGON: 011115275

 

2. Kontakt:

Możesz się z nami kontaktować telefonicznie pod numerem +48228368403 lub mailowo pod adresem: biuro@cw-p.pl

 

3. Cele przetwarzania danych osobowych oraz podstawa prawna przetwarzania :

3.1 Przetwarzamy Twoje bowiem jest to niezbędne do wykonania zawartej między nami umowy (tj. na podstawie art. 6 ust. 1 (b) RODO) np. dla następujących celów:

1) obsługi składanych przez Ciebie zamówień i rozpatrywania reklamacji dotyczących świadczonych usług, w tym realizacji usług gwarancyjnych,

2) obsługi zapytań i zgłoszeń, które do nas kierujesz,

3) przechowywania danych dla celów archiwalnych.

3.2 W niektórych sytuacjach przetwarzamy dane gdyż wymaga tego prawo, w szczególności przepisy podatkowe i rachunkowe (tj. na podstawie art. 6 ust. 1 (c) RODO).

3.3 Przetwarzamy Twoje dane osobowe również w wykonaniu naszych prawnie uzasadnionych interesów (tj. na podstawie art. 6 ust. 1 (f) RODO), w celach:

1) opracowywania ogólnych statystyk dotyczących korzystania przez Ciebie oraz innych użytkowników z naszych usług;

2) ustalenia, ochrony i dochodzenia ewentualnych roszczeń,

3) prowadzenia postępowań sądowych, arbitrażowych i mediacyjnych,

4) zapewnienia bezpieczeństwa i integralności usług, które świadczymy Tobie drogą elektroniczną, w tym przeciwdziałania oszustwom i nadużyciom oraz zapewnienia bezpieczeństwa ruchu,

5) przechowywania danych dla zapewnienia rozliczalności (w tym wykazania spełnienia przez nas obowiązków wynikających z RODO).

 

4. Kategorie odnośnych danych

Przetwarzamy Twoje następujące dane osobowe:

a) Imię i Nazwisko

b) Adres zamieszkania

c) Adres email

d) Numer tel. kontaktowego

 

5. Od kogo pozyskujemy Twoje dane?

Twoje dane pozyskujemy bezpośrednio od Ciebie podczas składania zamówienia w naszym sklepie internetowym https://cw-p.pl oraz od serwisu Allegro za pośrednictwem którego dokonałeś zakupu towarów wystawionych na sprzedaż na naszych kontach.

 

6. Informacja o odbiorcach Twoich danych osobowych:

Jeśli będzie to konieczne, będziemy przekazywać Twoje dane osobowe w celu wykonywania naszych usług. Będziemy przekazywać dane dwóm grupom:

  • osobom upoważnionym przez nas, naszym pracownikom i współpracownikom, którzy muszą mieć dostęp do danych, aby wykonywać swoje obowiązki,
  • podmiotom przetwarzającym, którym zlecimy to zadanie, np. firmom zajmującym się obsługą naszych systemów teleinformatycznych lub udostępniającym nam narzędzia teleinformatyczne, firmom kurierskim, operatorom płatności, firmom świadczącym na naszą rzecz usługi księgowe i doradcze.

7. Okres przechowywania Twoich danych osobowych:

Twoje dane osobowe będą przez nas przetwarzane przez czas obowiązywania umowy oraz po jej zakończeniu, jeśli istnieje ryzyko dochodzenia roszczeń w związku z jej wykonywaniem, ale co do zasady nie dłużej niż przez okres 10 lat od dnia jej zakończenia.

 

8. Twoje prawa:

1) masz prawo żądania dostępu do Twoich danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, jak również przenoszenia Twoich danych osobowych,

2) masz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (od 25 maja 2018 r. Prezesa Urzędu Ochrony Danych), gdy uznasz, iż przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO,

3) w każdej chwili masz prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania opartego na naszym prawnie uzasadnionym interesie.






Ochrona, przechowywanie i przetwarzanie danych osobowych!
      
        Wszystkie uzyskiwane od Państwa dane osobowe są chronione i wykorzystywane zgodnie z przepisami obowiązującego prawa.
Przechowywane są w odpowiednio zabezpieczonej bazie danych, bez dostępu osób niepowołanych - nikt z odwiedzających stronę http://cw-p.pl nie ma dostępu do tych danych.
Wszelkie hasła dostępu do Państwa konta są przechowywane w bazie, w postaci ZASZYFROWANEJ, do których nie mamy dostępu.
Każdy z klientów ma prawo wglądu do swoich danych, ich poprawiania, żądania o zaprzestanie ich przetwarzania.

Aby zapewnić Państwu maksymalną ochronę danych osobowych - zastosowaliśmy certyfikat RapidSSL.

Cechy certyfikatu SSL:
  • Szyfrowanie 256 bit
  • Długość klucza szyfrowania 2048 bit
  • Kompatybilny z większością przeglądarek internetowych (99%)
  • Pieczęć bezpieczeństwa

Zastosowanie certyfikatu SSL:

Certyfikat SSL jest implementowany przy:
  • zapewnieniu ochrony Państwa danych osobowych:
           - przy wypełnianiu formularzy rejestracji, podawaniu loginu, hasła, adresu zamieszkania czy numeru karty kredytowej,
           - w całym panelu administracyjnym sklepu, np. podczas operacji na Państwa zamówieniach.

Adres bezpiecznej, zaszyfrowanej witryny zaczyna się od "https:// ", czyli wykorzystaniu chronionego protokołu WWW dzięki technologii SSL, a na pasku adresu jest wyświetlana ikona kłódki.
Podczas bezpiecznych połączeń używane są certyfikaty do identyfikacji witryny sieci Web i do szyfrowania połączeń, co uniemożliwia przechwytywanie danych przez "hakera".

Przejdź do strony głównej
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl